FULL_TIME

API Engineer (vast/freelance) - Rkitek

Antwerp BE
2024-03-15
2024-03-19

Heb je je IT-diploma op zak? Wil je een brede kijk op technologie? Hou je van babbelen en verbinden? Dan hebben wij iets dat jou op het lijf geschreven is! Want als API-engineer zorg jij voor de communicatie tussen de verschillende applicaties en systemen in een IT-omgeving. Je specialiseert je in API-management en bouwt daarnaast kennis rond integratie op.

WAT ZAL JE DOEN?

Na een straffe opleiding in API-management start je onder begeleiding van een mentor je eerste projecten als API-engineer.

Samen met de klant en je mentor denk je de juiste API-strategie uit. Je zorgt ervoor dat de nieuwe services beantwoorden aan de technische en functionele normen.  

Zo word jij het aanspreekpunt van nieuwe API’s op het platform. Je waakt over een correcte en vlotte integratie van deze services.  Daarnaast zorg je voor centraal beschikbare en actuele documentatie over de procedures en processen.

We breiden ook graag jouw kennis rond API-management verder uit met inzicht in integratieconcepten. Zo word je op termijn API-specialist binnen ons integratie team.

WIE BEN JIJ? 

Binnen jouw rol zijn goede communicatie skills cruciaal.  Je kan meedenken met de klant en je inleven in zijn business om zo samen tot een optimale oplossing te komen. Opvolgen van de nieuwste trends en ontwikkelingen zit in je DNA. Wisselende omgevingen en je snel inwerken in nieuwe teams zie je als een meerwaarde in je job. Nederlands is je moedertaal en je spreekt een aardig mondje Engels. Frans is een plus.

JOUW TECHNISCHE SKILLS?

  • Kennis van API-gateways en platformen (Apigee, AWS, Axway, Oracle, etc.) is zeker een plus, maar geen must
  • Je beheerst Java
  • Een grote Interesse in integratie concepten en patterns komt goed van pas
  • Ervaring met rest, xml, json is een bonus

ONS AANBOD

Bij RKITEK beland je in een moderne, uitdagende werkomgeving waar collega’s en klanten centraal staan. Openheid en vertrouwen staan bovenaan ons lijstje van bedrijfswaarden. Ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap zit in ons DNA.

Je komt terecht in een team van architecten die hun kennis met je delen en waar je elkaar inspireert. Daarnaast heb je ook close contact met de andere teams (development, cloud, analyse, etc.). Zo kan je altijd op hen terugvallen, indien nodig. Ook tijdens onze kennisdelingssessies kom je regelmatig met hen in contact.

We nemen de tijd voor jouw persoonlijk groeiplan en begeleiden je graag op je carrièrepad. Je kan rekenen op de nodige coaching doorheen het jaar. Jij bepaalt de richting die je wil inslaan en wij ondersteunen je waar nodig.  

Op tal van fun events (shortski, familiedag/weekend, afterwork drinks, etc.) vormen we ook na de uren een hecht team. Zo leer je elkaar ook op een andere manier kennen en vertrouwen.

En, last but not least, bieden we een competitief salaris met bedrijfswagen, tankkaart, laptop en gsm. Daarbovenop komt nog een uitgebreid pakket aan voordelen en kortingen. Oh, en hadden we dat stel toffe collega’s al vermeld?