FULL_TIME

Solution of Data architect - FOD Financiën - SPF Finances

Brussel BE
2023-01-09
2024-03-28

Wij zoeken architecten die georiënteerd zijn op applicatie- of gegevensinfrastructuur. Afhankelijk van jouw interesses en competenties en de noden van de organisatie is het de bedoeling dat de architecten zich specialiseren in een bepaald domein van architectuur.

Afhankelijk van je oriëntatie, zal je volgende taken vervullen:

Solution Architect

Je hebt een passie voor IT, met relevante ervaring in de implementatie van applicatie-architecturen in een moderne en evoluerende IT-omgeving? Wil jij jouw expertise in zowel business- als IT-modellering inzetten om onze organisatie hierin te ondersteunen, dan ben jij de Solution Architect die we zoeken. 

  • Je speelt een sleutelrol bij het tot stand komen van nieuwe IT-applicaties en onderdelen. Je wordt betrokken vanaf het formuleren van behoeften tot en met de oplevering van de oplossing.
  • Je hebt veel aandacht voor het schrijven en onderhouden van de ondersteunende modellen en documenten.
  • Je maakt een gedetailleerde behoefteanalyse en zoekt samen met de klant, met de domain architecten en de infrastructure architecten naar geschikte oplossingen en tekent hiervoor de architectuur uit in coherentie met de Enterprise Architectuur. Hiervoor communiceer je constant met meerdere partners en verzorg je de interface tussen de business en ICT.
  • Je levert technische expertise in de integratie, ontwikkeling, operationalisering en verbetering van processen, gegevens, applicaties en ICT-diensten.
  • Je beheert de architectuur van je project(en) van A tot Z, vanaf de vereisten in de business case tot en met de acceptatietesten en oplevering.
  • Afhankelijk van je oriëntatie gebruik je de modellen en methoden die nodig zijn om de architecturen in kaart te brengen en het ontwerp van nieuwe systemen te ondersteunen. Je waakt er hierbij over dat de ontwerpen coherent zijn met de architecturale principes en in de overkoepelende architectuur passen.
  • Je ondersteunt de service-, applicatie-, netwerk- en systeembeheerders om een oplossing te bieden voor hun complexe specifieke problemen.
  • Je ondersteunt interne klanten bij de implementatie en het gebruik van instrumenten, systemen en toepassingen, ook voor beleidsinformatie en datawarehouse rapportering.
  • Je volgt de evoluties in het vakgebied op om optimaal in te spelen op nieuwe mogelijkheden, rekening houdend met de wensen van de organisatie.
  • Je participeert actief in het netwerk van architecten en in de organisatorische structuren die de kwaliteit van de architectuur bewaken.

Data Architect

Je bent een gemotiveerde Data Architect? Je hebt ervaring in het opzetten van dataplatformen en datamodellering? Dan ben jij onze nieuwe Data Architect.

  • Als Data Architect ondersteun je het ontwerp en de ontwikkeling van datamanagement- en analyseplatformen, de integratie van analyse- en scoreprocessen in applicaties en in automatisering.
  • In samenwerking met de Infrastructure Architect ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van de dataopslagarchitectuur, de organisatie en transformatie van data, de aanlevering van data binnen één of meerdere platformen, de beveiliging, datamodellering, het continue beheer en IT-processen om de kwaliteit van de data te waarborgen.
  • In samenwerking met de Solution Architect integreer je datamanagement in bedrijfsprocessen en organiseer je het efficiënt gebruik hiervan, ook in realtime.
  • Je investeert in de ontwikkeling van nieuwe datagestuurde technologieën zoals kunstmatige intelligentie.
  • Je werkt zowel mee aan data governance als aan de implementatie van een strategie die gericht is op het evolueren naar een organisatie die haar data efficiënt gebruikt en daarbij zowel transparantie als veiligheid waarborgt.
  • Je zorgt voor de implementatie van een robuuste, duurzame en gedocumenteerde architectuur. Privacy by Design en Only-Once zijn sleutelwoorden.

Bij de uitoefening van deze functie kom je mogelijk in contact met publiek.