PART_TIME

Security architect - Provincie Antwerpen

Antwerpen BE
2022-08-08
2022-09-02

Een ICT security architect doet de provincie veiliger werken.

Als je als ICT’er zelf soms thuiswerkt, weet je hoe je het telewerken voor alle provinciale medewerkers toegankelijker kan maken. Als je er in het weekend graag opuit trekt, ontdek je hoe je onze provinciale domeinen aangenamer digitaal veiliger kan maken. Of als je liever met de fiets komt werken, weet je beter hoe je de provinciale fietsbarometer relevanter kan maken. Je ziet, hoe beter jij je voelt bij je job, hoe beter je de provincie doet werken. Hoe precies, lees je hieronder.

De vacature in het kort:

We zoeken voor het Departement Informatie en Communicatietechnologie – Dienst Algemene ICT Ondersteuning dé ICT Security Architect bij het team ICT-Architectuur.

Mag het iets langer?

Jouw job als ICT Security Architect is van strategisch en tactisch belang, verrassend én divers dankzij een uniek opgebouwd ICT-netwerk. Dat het altijd ten dienste van onze bedrijven en inwoners staat maakt het alleen maar mooier. Je werkt op de Koningin Elisabethlei 22 te 2018 Antwerpen.

Tip: vanop de 9e verdieping in het gloednieuwe provinciehuis in Antwerpen, jouw nieuwe werkplek, zijn ook de vergezichten mooi meegenomen.

Bij het Departement ICT ontwikkelen en implementeren we het provinciaal informatieveiligheidsbeleid en zetten in op cyber security om de provinciale collega’s en bezoekers veilig gebruik te kunnen laten maken van de provinciale ICT infrastructuur. We zetten ook in op het gebruik van efficiënte maatregelen en continue bewustmaking van onze provinciale collega’s.

Wil je nog meer weten?

Super!

Vanuit de noden en wensen van de verschillende departementen en diensten binnen de provincie Antwerpen geef je op middel en lange termijn als security Architect vorm aan en beheer je het ICT-securitylandschap.

Je geeft samen met de provinciale Data Protection Officer (DPO) vorm aan hoe veilig werken eruit ziet in het provinciaal informatieveiligheidsbeleid. Je bepaalt samen met het team en de collega’s van het departement ICT waar we op inzetten en bepaalt samen de IT prioriteiten. We delen ook onze expertise met de organisatie om hun op vlak van ICT informatieveiligheid verder te helpen.

Je bent in staat om de gekozen prioriteiten om te zetten in ICT security projecten en deze ook uit te voeren en te coördineren. Je maakt deel uit van de IT projectorganisatie en voert resultaats- en klantgerichte projecten samen met de organisatie, het team en het departement ICT.

Je stelt de ICT-architectuurprincipes op en bewaakt ze samen met de collega’s van het departement ICT. Zo bied je een leidraad aan voor de implementatie en opvolging van onze ICT-oplossingen. Je zorgt ervoor dat, voor het domein informatieveiligheid, deze principes up-to-date, afgesproken en gekend zijn binnen de organisatie.

Vanuit het proactief opvolgen van technologietrends innoveer je proefondervindelijk om de nodige voeling te krijgen met de relevante technologietrends. Je houdt samen met je collega ICT architecten voor de domeinen infrastructuur en applicaties de vinger aan de pols door proactief actie te ondernemen en de nodige innovatie projecten te identificeren en op te starten.

Samenwerking zoek je actief op met je directe collega’s, je teamverantwoordelijke, de solution architecten binnen de technische teams en het team stakeholdermanagement van het departement om de noden van de organisatie af te toetsen en deze technologisch in kaart te brengen.

Bij het departement ICT geloven we, en zetten we 100% in op training en ontwikkeling tijdens de uitvoering van de job. De nodige competenties, zowel technische als gedrag, kunnen tijdens de uitvoering van de job verder ontwikkeld worden. Dit zowel via de beschikbare e-learning tools, certificering als met experten op de vloer.

En tot slot zijn samenwerking, ownership én klantgerichtheid op je lijf geschreven - toevallig de strategische kernwaarden van het ICT-team bij provincie Antwerpen!

Onze dagelijkse werking en de dienstverlening hangen af van hoe jij de klant centraal zet in jouw beslissingen, hoe jij verantwoordelijkheid en initiatief neemt in het oplossen van jouw vragen en problemen en hoe jij andere collega’s betrekt in het neerzetten van een sterk resultaat. Kortom, strategische kernwaarden die jij moet delen en vertalen in dagdagelijks gedrag binnen ons departement.

Benieuwd naar wat jouw toekomstige collega’s nog meer zeggen over werken bij provincie Antwerpen? Je ontdekt het op de website, waar je ook de belangrijkste troeven en leuke projecten vinden kan.

Hoe je dat in een concreet takenpakket vertalen kan?

 • Onderzoek en advies - adviseren welke nieuwe informatieveiligheidstechnologieën een kostenefficiënt antwoord op organisatievragen zijn.
 • Projectwerking – je voert en bent lid van de ICT-projectwerking.
 • Samenwerking – nauwe samenwerking met en het ICT klankbord van de provinciale Data Protection Officer (DPO)
 • Opvolging – uitvoering van het provinciaal informatieveiligheidsbeleid
 • Innovatie en ontwikkeling - ook door een standpunt te creëren waar het nog niet bestaat.
 • Strategie - deelname aan het ICT security overleg met de organisatie.

En welke specifieke verantwoordelijkheden heb jij?

 • Identificeren, inschatten en opvolgen van ICT kwetsbaarheden
 • Coördineren van ICT security incidenten
 • Bestaande technologie periodiek evalueren
 • Coördineren en uitvoeren van ICT security projecten
 • Structureel samenwerken met de verschillende solution architecten binnen het departement
 • Opstellen van het ICT informatieveiligheidsbeleid

Je mag van ons verwachten dat

je salaris aan de vooropgestelde barema’s van deze functie voldoet. Dat wil zeggen dat je start op salarisschaal A1 en je brutoloon zich maandelijks tussen de € 3.431,36 en € 5.339,42 bevindt, berekend op basis van je werkervaring. Via onze loonsimulator kan je een gedetailleerd beeld krijgen.

Je start met een contract van bepaalde duur voor de periode van 1 jaar met mogelijkheid op verlenging na een paar maanden met optie vast in dienst. Dat vullen we nog aan met glijdende werkuren binnen een flexibele werkomgeving, 36 dagen jaarlijkse vakantie, opleidingen à la carte en toffe collega’s.

Werken bij de provincie biedt ook heel wat extralegale voordelen zoals een hospitalisatieverzekering voor jou én je gezin, een laptop en smartphone + abonnement. Verder schotelen we jou ook maaltijdcheques voor twv €8/dag en neem je gratis het openbaar vervoer naar en van het werk. Wie liever met de fiets tot op kantoor trapt, krijgt een fietsvergoeding. Lees meer over extralegale voordelen.

Je ziet, de provincie biedt je heel veel mogelijkheden om je werk- en privéleven samen te doen werken.

Kom ik in aanmerking voor deze job?

De functie vraagt dat je denkt op masterniveau met minstens 2 jaar werkervaring.
Heb je voldoende ervaring, maar geen masterdiploma op zak?
Dan kan je na een succesvolle digitale capaciteitsproef alsnog deelnemen aan de sollicitatiegesprekken.

Helemaal overtuigd? Top, lees hieronder dan de verdere stappen die je zal doorlopen…

Eerste en vooral solliciteer en overtuig ons met een krachtige motivatiebrief waarom deze job jou op het lijf geschreven is.

Na een positieve screening van deze cv & motivatiebrief door de leidinggevende van het team, zal je door een consulent werving en selectie uitgenodigd worden voor een capaciteitsproef en een verkennend competentiegericht interview. Is er een match en klik langs beiden kanten, dan krijg je onmiddellijk het contract van bepaalde duur voor 1 jaar aangeboden.

Voor alle aanvullende vragen over de functie kan je contact opnemen met Roel Philipsen, Diensthoofd Algemene ICT Ondersteuning (roel.philipsen@provincieantwerpen.be of 03/240.58.58).

Hopelijk tot binnenkort!