FULL_TIME

Functionele Business Analyst met project leiding ervaring - VDAB

Brussel-Thuiswerk BE
2022-09-27
2022-10-01

Functionele Business Analyst met project leading ervaring

 

Wat ga je doen?

Onze Functionele & Business Analist binnen ons AI team is iemand met net dat tikkeltje meer. We verwachten naast het inhoudelijk vorm geven aan een project, affiniteit hebben met het oplossen van business in samenwerking met data scientists en data engineers, dat je ook het project ‘managed’.

Enerzijds werk je als Business & Functionele Analist:

 • Je analyseert de behoeften van de business (op vlak van data en AI) en samen met het project team werk je naar een oplossing toe om dit in de praktijk om te zetten.
 • Je zorgt voor het testen van tussentijdse resultaten en communiceert hierover naar de business (zowel technische als minder technische mensen).
 • Je geeft demo’s van de ontwikkelde applicaties en je stelt gebruikershandleidingen op.

Anderzijds werk je ook als Project Leider:

 • Je managed projecten van begin (experiment) tot einde (in productie plaatsen): je maakt het project plan op, zet de mijlpalen en deliverables op, zorgt voor de opvolging en rapportering.

Waar kom je terecht?

Als regisseur van de arbeidsmarkt heeft VDAB als doelstelling arbeidsmarkt data te verwerken en uit te wisselen. Daarnaast wordt VDAB een organisatie die zich openstelt voor elke burger. Dit houdt in dat VDAB voor elke burger gepersonaliseerde services wil opzetten. 

Het landschap van bedrijven/organisaties/actoren waarmee VDAB zal samenwerken wordt dus steeds complexer en diverser. Om hiermee overweg te kunnen worden slimme systemen, gebaseerd op data en AI, opgezet. VDAB is dan ook op zoek naar een nieuwe medewerker die de divisie AI Center of Excellence (team van +/- 30 experts) hierin kan ondersteunen.  

 

Wie zoeken we?

 • Je hebt minstens een aantal jaren ervaring als business en functionele analist met project leiding ervaring en behaalde een Bachelor of Master.
 • Jira, Confluence, Excel/Google Spreadsheet, Powerpoint/Google ppt. Hebben geen geheimen voor jou en het is een plus als je kennis of ervaring hebt in Python en Jupyter notebooks.
 • Je kan goed organiseren en mensen meenemen (motiveren) in de projecten en verschillende project teams parallel aansturen.  
 • Je bent uiteraard sterk analystisch en houdt ervan een problematiek volledig tot op het bot uit te pluizen om tot oplossingen te komen. Je  manier van denken os dan ook probleemoplossend en creatief.
 • Je kan goed onderbouwen aan functionele en technische stakeholders waarom je voor bepaalde methodes hebt gekozen
 • Vlot communiceren in het Nederlands is een vanzelfsprekendheid voor je.

 

Wat krijg je?

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur om bij VDAB voor onbepaalde duur aan de slag te gaan. Daarnaast uiteraard een marktconform salaris + interessant pakket: 

 • een mobiliteitsbudget (bedrijfswagen, openbaar vervoer, e.d.)
 • maaltijdcheques van €7 per gewerkte dag (eigen bijdrage €1,09), onkostenvergoedingen, een groeps- en hospitalisatieverzekering, voordelig tarief bij kinderopvang, e.d., smartphone en laptop
 • een gezonde balans tussen werk en privé met flexibele werkuren. Momenteel werken we 1 dag per week op kantoor te Brussel (op ‘7 wandelen van het centraal station) en de andere 4 dagen kan je thuiswerken of combineren met kantoor: aan jouw de keuze