FULL_TIME

Enterprise Security Architect - VDAB

hybride-Brussel BE
2022-11-28
2024-03-28

Enterprise Security Architect

Als Enterprise Security Architect werk je mee aan een technische en architecturale visie rond IT security, vertaal je Business- en IT-beleid naar security vereisten en zie je er op toe dat de die security vereisten worden toegepast in de praktijk. Je hebt impact op alle IT business projecten en uiteraard ook op de specifieke security projecten. Je rapporteert aan onze CISO. Onze IT afdeling is 450

Wat ga je doen?

Als eindverantwoordelijke voor security binnen de architectuur werking, bewaak en breidt je de security standaarden uit. In nauw overleg met de CISO bepaal je de security strategie mee.

Je adviseert het security team bij technische vraagstukken en heb je uiteraard op regelmatige basis overleg met je andere collega architecten. Verder zie je erop toe dat de IT projecten de security standaarden volgen.

Naar wie zijn we op zoek?

  • Je hebt minstens 3 jaar ervaring als security architect en bent iemand die graag de trends in IT security mee volgt.
  • Idealiter heb je meerdere security certificaties (CISSP, CCSP, CCSK, ea)  gecertificeerd en heb je ervaring met TOGAF, SABSA en/of SAFe. Verder ben je vertrouwd met verschillende security frameworks zoals  NIST, ISO27001 en de KSZ minimale normen.
  • Je hebt een brede ervaring in verschillende security domeinen en technologieën en weet hoe je deze veilig implementeert: netwerk-, systeem-, applicatie-, en databeveiliging, encryptie, IAM, MFA, PAM, SIEM, SOC,…en je hebt kennis van Cloud technologieën en met de security concerns hiervan.
  • Je bent sterk in conceptueel en analytisch denken. Daarnaast heb je sterke communicatieve vaardigheden (in het Nederlands) om vlot om te gaan met de verschillende stakeholders op alle niveaus (van technische experts tot C-level).

Wat krijg je?

Je wordt tewerkgesteld via Vlaanderen connect, de ICT strategische dienstverlener van de Vlaamse overheid en VDAB. Je krijgt een contract van onbepaalde duur om bij VDAB aan de slag te gaan.

Naast een competitief salaris heb je in het pakket:

  • een mobiliteitsbudget (bedrijfswagen en/of openbaar vervoer en/of huisvestigingskosten)
  • netto onkostenvergoeding en maaltijdcheques van €7 euro/gewerkte dag
  • groeps- en hospitalisatieverzekering
  • en een gezonde balans tussen werk en privé: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof plus extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder zijn er flexibele werkuren en we werken 1 dag per week op kantoor (op 5 minuten wandelen van het Centraal station in Brussel. 
  • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Nieuwsgierig geworden? Ik plan graag een vrijblijvend gesprek met je in om te kijken of er een match is tussen onze IT afdeling van 450 enthousiaste mensen en jou: patty.goetkint@vdab.be